U SUSRET SVETSKIM TRENDOVIMA U MALOPRODAJI

U SUSRET SVETSKIM TRENDOVIMA U MALOPRODAJI

Delegacija INPUT-a  je je krajem februara 2024. godine prisustvovala  jednom od najvećih svetskih sajmova maloprodaje, EuroCIS U Dizeldofru.  

EuroCIS je održan po 15. put, ugostio je više od 13.500 posetilaca iz 95 zemalja i skoro 500 izlagača.  

Posetioci, među kojima dominantan udeo donosilaca odluka i vlasnika maloprodaja, imali su prilike da čuju i vide koje su relevantne teme i koji su trendovi koji će u budućnosti definisati industriju.  

Opšti zaključak ovog velikog događaja sažima se uvidom da živimo u vremenu u kome sektor maloprodaje doživljava dramatične transformacije, i u kome će tehnološke inovacije odlučivati o njegovoj održivosti. Dominantne teme su AI aplikacije različitih namena, povećanje efikasnosti i korisnik u fokusu svih rešenja – npr. onih za bržu naplatu, pametna rešenja za plaćanje ili za smart kupovine. Osnova za ovo su procesi automatizacije kao i IT infrastrukture i klaud tehnologije visokih performansi.  

Bogatu ponudu sajma dodatno su obogatile teme poput autonomnih prodavnica, automatskog prepoznavanja artikala na zonama naplate, roboti za usluživanje, ESL sistemi (elektronske oznake za police), pametna kolica za kupovinu, interaktivni kiosci i prilagodljiva rešenja za kupovine. 

Naredni EuroCIS održava se u Dizeldorfu, od 18. do 20. februara 2025. godine. Do tada, pratite INPUT i očekujte primenu rešenja prikazanih na EuroCIS 24.  

 

Tagovi:

Podeli vest