INPUT PREDSTAVIO NOVU SAMOUSLUŽNU KASU

INPUT PREDSTAVIO NOVU SAMOUSLUŽNU KASU

U sedištu firme, na adresi Autoput za Novi Sad 150b, za predstavnike trgovačkih lanaca održana je prezentacija o korišćenju samouslužnih kasa. Iz kompanije kažu da nisu potpuno samostalne, već da je potreban jedan operater na šest ovakvih kasa. Sistem rada je zasnovan na senzorima, koji u zavisnosti od visine na kojoj su postavljeni, mogu da obuhvate više od 35 kvadratnih metara, a maksimalan broj takvih senzora je devet. Na ovim kasama kupci sami skeniraju proizvode, a nakon plaćanja sistem čoveka prepoznaje kao račun i otvaraju se vrata za izlazak iz dela sa kasom.

Nakon prijema, fotografisanja i demonstracije rada kase, prisutni su se preselili u konferencijsku salu gde su događaj otvorili Đorđe i Slaviša Nogoštić, osnivači kompanije Input. Oni su se zahvalili prisutnim trgovcima na dolasku, i prisetili se svog puta od osnivanja do danas. 

Putem video poziva, na skupu je govorio i Ümit Dilek, direktor izvoza kompanije ITAB Group, partnera Inputa. ITAB je kompanija koja se bavi opremanjem enterijera prodavnica od polica i pratećih stvari, pa do automatizovanih sistema, kao što je samouslužna kasa koja je predstavljena na ovom događaju. Dilek se ovom prilikom zahvalio na sjajnom odnosu i izrazio želju za produbljivanjem saradnje u budućnosti.

Na skupu je govorio Predrag Ćirović, direktor GfK Srbija i Hrvatska. Ćirović je održao prezentaciju baziranu na GfK istraživanjima, u kojoj je skrenuo pažnju trgovcima na ključna mesta, kao što su ponašanje kupaca usled sve više inflacije, razliku u kupovini u zavisnosti od formata objekta, kao i ukrupnjavanje tržišta. 

Na kraju, Darko Burdžić, iz odeljenja za marketing i razvoj, najavio je da će kompanija sledeće godine biti izlagač na Sajmu EuroShop u Dizeldorfu, koji će se održati krajem februara i početkom marta. Takođe, Input planira izgradnju novog magacinskog i kancelarijskog prostora na ukupnoj površini od 3.750 kvadratnih metara. 

izvor: InStore
foto: Miodrag Todorović

Podeli vest