CRVENA JABUKA GASTRO MARKET

Detalji

  •  RETAIL SAFARI: Input
  • NAZIV PROJEKTA: Gastro market Crvena jabuka
  • LOKACIJA: Zmaja od Bosne 4,Sarajevo, BiH
  • DATUM:  01. 03. 2024.

Postoje marketi koji u svesti potrošača ostaju zauvek, i koji svojim konceptom i poslovanjem pomeraju granice pojma market, pa i celokupne industrije kojoj pripadaju. Takva mesta otvaraju sasvim novu perspektivu na načine kupovine, plasiranje proizvoda i korisničko iskustvo. Takva mesta su, uostalom, i razlog postojanja INPUT Retail safarija.  

Gastro market Crvena jabuka nalazi se u srcu Sarajeva, u Marindvoru – živopisnom i  frekventnom naselju na razmeđi starog dela Sarajeva i centra grada. Srca Sarajlija i njihovih gostiju ovo mesto je osvojilo čim je otvoreno, kada su vlasnici kompanije Tropic, najvećeg maloprodajnog lanca u BiH, pomerili granice otvaranjem ovog jedinstvenog koncepta.  

Autori rešenja koji su radili na uređenju ovog maloprodajnog kocepta površine 3.000m2 postavili su sebi zadatak da prenesu poruku o jedinstvenoj raskrsnici kultura na kojoj se market nalazi. Impresivni svod i mural na ulazu pričaju priču o slojevitoj duhovnosti koja se na svakom koraku susreće sa svakodnevnim životom.  Podeljen na tri tematska nivoa, ovaj prostor vodi kupce i posetioce kroz jedinstveno iskustvo koje angažuje sva čula.  

Na vizuelnom planu, upotreba jarkih toplih boja, tekstura, vizuelnih simbola, rasvete i označavanje prostora na svakom koraku sugerišu da se nalazite na mestu u kome će vam biti udobno i prijatno.  

Miris sveže pržene kafe na samom ulazu budi sećanja na tradicionalno mlevenje i kuvanje kafe u kulturi u kojoj ovaj napitak zauzima jedinstveno mesto. Prelazak na drugi nivo ustupiće mesto mirisu svežih peciva i specijaliteta koji se pripremaju na licu mesta. 

Prvi nivo rezervisan je za svežu hranu i namirnice za svaki dan. Ovo je ujedno i deo marketa u kome možete obaviti svoju kupovinu, uživajući u ponudi domaćih i svetskih prehrabenih brendova, platiti na tradicionalnoj ili na samouslužnoj kasi i brzo izaći iz prodavnice. 

Ipak, šteta bi bilo propustiti priliku da obiđete drugi nivo, na kome se na više punktova spremaju jela i pića koja se mogu konzumirati na licu mesta ili poneti. 

Tu su sveže pripremljene poslastice, meso, riba, sirevi i zamrznuti proizvodi, kao i pakovana hrana, kućna hemija i potrepštine. Kada odaberete svoj specijalitet domaće ili svetske kuhinje, među barovima koji pripremaju svežu pastu, pice, suši ili slasne stejkove, sami ćete se poslužiti i odmeriti svoju hranu. Potom vam ostaje još samo da odlučite gde ćete u njima uživati. 

INPUT predlog bi svakako bio da to učinite na trećem nivou, u šarenom, razigranom prostoru samouslužnog restorana sa pogledom na grad.  

To je idealno mesto da intenzivno doživite ovo mesto, protkano ljubavlju ne samo prema kvalitetnoj, svežoj hrani, već i dobro poznatom ljubavlju prema ljudima, zajednici i iskustvu bliskosti, što je dobro poznata osobina duha grada u kome se Gastro market Crvena jabuka nalazi.  

Tagovi:


Podeli