PRIČA O DROGERIJI: LJUBAV JE HEMIJA

Detalji

  • KLIJENT: KUĆA HEMIJE
  • NAZIV PROJEKTA:  DROGERIJA
  • LOKACIJA: PODGORICA, CRNA GORA
  • DATUM: septembar 2023

Da li ste se nekada zapitali zašto postoje drogerije – kada najveći deo proizvoda koje one prodaju kupujemo i u supermarketima? Činjenica je da ulazak u drogeriju izaziva jednu vrstu osećaja i korisničkog iskustva, a ulazak u supermarket drugu… 

U čemu je stvar? 

Drogerije su specijalizovane radnje koje se fokusiraju na proizvode za higijenu, zdravlje, wellness i lepotu, uključujući suplemente i proizvode za ličnu negu. Ovaj pristup im omogućava da ponude širi spektar proizvoda i ekspertske savete za njihovo korišćenje. Locirane su u centralnim zonama naselja ili šoping centara, što ih čini dostupnim i rado posećenim.  

Ovo su neka od razmišljanja kojima smo se vodili kada smo ušli u saradnju sa našim dragim klijentom, Kuća hemije iz Crne Gore. Oni su lider među drogerijama na teritoriji Crne Gore, sa oko 20 objekata širom zemlje, među kojima je najveći broj u Podgorici.

Saradnju smo započeli 2023. godine, kada nam je povereno uređenje i opremanje ekskluzivnog dela radnje u Podgorici.  

Izazov koji je obeležio ovu saradnju bilo je opremanje custom made pozicija koje vam ovom prilikom predstavljamo. 

Polica za make-up proizvode sa ogledalom 

Osnovu ovog rešenja čini standardni sistem Imola Retail Solutions, koje je nadograđeno policama od kaljenog stakla i dopunjeno kornerima za testiranje proizvoda sa jedne, i za pakovanje poklona sa druge strane. Ova struktura, osim što obezbeđuje preglednost i dostupnost proizvoda, ima i pregršt prostora za brending i marketinške poruke. Prednje osvetljenje na staklu je finalni autorski dodir kojim smo odgovorili na zahtev klijenta.  

Rezime:  

  • Osvetljenje na staklu – REŠENO ✓ 
  • Šminkersko ogledalo sa rasvetom – REŠENO ✓ 
  • Površine za brending – REŠENO ✓ 
  • Prostor za pakovanje poklona – REŠENO ✓ 

Poligonalna polica 

Vrednost ove polične strukture je udvostručena zbog njene vidljivosti sa spoljne strane, iz izloga objekta. Iznutra efektna i elegantna, rađena po radijusu konkretnog objekta, ova polica je kombinacija Imola Retail Solutions sistema i custom made elemenata od drveta i kaljenog stakla. Ona prefinjeno prati liniju izloga i obogaćuje enterijer, komunicirajući i sa potrošačima i sa prolaznicima ispred radnje.  

Mesto naplate 

Ova pozicija, savršeno uklopljena u vizuelni identitet klijenta, u potpunosti je custom made kreirana prema zahtevu klijenta, u kombinaciji materijala (univer i kerok). Ona efektno odgovara na zahtev brze naplate i podsticanje impulsne prodaje.  

Police za brendiranu šminku i parfeme

Po ugledu na rešenja u globalnim drogerijama, ovaj sistem objedinjuje multibrend asortiman i omogućava look&feel iskustvo kakvo potrošači očekuju od drogerija. U osnovi rešenja i ovde leži standardni polični sistem Imola Retail solutions, obogaćen ličnim pečatom u vidu svetlećih reklama u gornjoj zoni i čvrstih pozicija polica za brendirane proizvode dobavljača.  

 

Za prvi projekat koji smo radili za Kuću hemije nagrađeni smo nastavljajem saradnje na ostalim objektima, te se u narednom periodu mogu očekivati nova, kompletna Input – Kuća hemije rešenja. Pratite nas! 

 

Tagovi:


Podeli