CENSUUM, COPENHAGEN

Detalji

  • RETAIL SAFARI: Metju Braun
  • NAZIV PROJEKTA: Censuum
  • LOKACIJA: Kopenhagen, Danska
  • DATUM: 01.06.2023.

Dok je pandemija ubrzavala propast srednjeg ranga maloprodajnih objekata, iz pepela se rodila nova vrsta maloprodaje sa specifičnom misijom, nudeći nove prostore za kupovinu, podržane ekspertskim znanjima I jedinstvenom kreativnošću. 

Censum se pozicionira kao ‘’robna kuća budućnosti’’ koja promoviše i podržava društveno odgovorne brendove iz oblasti hrane, mode i proizvoda za kuću. Radi se o novim brendovima koji žele da se probiju i nađu svoje mesto na tržištu.  

Idejni projekat danskih preduzetnka Diona Guldbjerga i Dennisa Eriksena sada ima dve nove Censuum prodavnice u Kopenhagenu, koje kombinuju besprekoran industrijski danski dizajn sa kreativnim rešenjima za izlaganje proizvoda i inovativnim, internaktivnim pričama o proizvodima.  

Svaki od izloženih brendova mora biti društveno odgovoran i ići preko pitanja opšte ekološke održivosti ka širim etičkim pitanjima.  

Izvor: Matthew Brown, https://echochamber.com/  

Autor teksta i kreator koncepta Retail safari, Metju Braun je vlasnik i osnivač kreativne retail intelligence agencije Ecochamber iz Londona, koja prati inovacije na svetskim ritejl tržištima i evoluciju potrošačkih trendova, savetuje klijente, ukazuje na najbolje prakse u korisničkom iskustvu, dizajnu prodavnica i inovativnim tehnologijama. On putuje svetom i posmatra trgovački sektor u potrazi za inovacijama u maloprodaji i promenama koje nagoveštavaju zaokrete u industriji.  

Echochamber donosi najbolje globalne prakse i kreativne uvide u klijente iz svih ritejl sektora, kako bi im pomogao da unaprede svoje poslovanje i prepoznaju najbolje prakse, koristeći narastajuće globalne potrošačke i maloprodajne trendove.  


Podeli