EDEKA ZURHEIDE, DÜSSELDORF

Detalji

  •  RETAIL SAFARI: Input
  • NAZIV PROJEKTA: EDEKA ZURHEIDE
  • LOKACIJA: Dusseldorf
  • DATUM:  26. 04. 2024.

Na šta tačno pomislite kada čujete izraz “flagship radnja”? Taj izraz se odomaćio u rečniku savremene maloprodaje, uglavnom se zna da je u pitanju reprezentativna prodavnica nekog maloprodajnog lanca, prodavca robe ili usluga. Zadatak flagship radnji nije samo prodaja, već i priča o brendu, vrednostima, jačanju imidža i percepcije korisnika i kupaca.  

Ulaskom u Edeka Zurheide hipermarket u centru Dizeldorfa, intuitivna predstava o flagship prodavnici dobija novi nivo. Ovo je objekat za koji se stručnjaci  slažu da nadrasta nivo prodavnice i postaje destinacija.  

U čemu je stvar? U utisku, iskustvu koje se donosi posetiocu, i u ambicioznom planu koji je maestralno sproveden u delo.  

Edeka Zurheide je rezultat saradnje najvećeg Nemačkog maloprodajnog lanca EDEKA i porodice Zurheide koja decenijama unazad postavlja standarde u povezivanju trgovine i gastronomije.  

Posetilac ulazi u prostor od 12.000 kvadratnih metara, na dva sprata, sa preko 60.000 artikala i nizom gastronomskih celina jednog od najprestižnijeg, najluksuznijeg prodajnog prostora u Evropi. Ovaj prostor svojim inovativnim dizajnom, asortimanom, izlaganjem proizvoda i novim iskustvima gastronomske kulture oduzima dah i otvara novi horizont za maloprodajne objekte.  

Fokus je na brojnim uslužnim pultovima sa prostorima za obedovanje, gde kupac može posmatrati pripremu hrane. Ponuda pultova obuhvata ribarnicu, mesaru, pekaru, specijalizovane pultove poput mocarela bara ili premium bara sa goveđim mesom. 

Odeljenja poslastičarskih proizvoda, ručno pravljene paste, sušija i azijske hrane, coffee lounge, specijalizovani deo sa mesom i mesnim proizvodima – na svakom koraku pružaju dokaz da se nalazite na jedinstvenom mestu.  

U market su integrisani ugostiteljski objekti koji nude hranu za poneti, mogućnost samoposluživanja i gourmet restorane. Od preko 200 zaposlenih u EDEKA Zurheide u gastronomiji radi preko 100, uključujući oko 30 kuvara. Restoran koji služi ekskluzivne šampanjce uparene sa odgovarajućim mezetlucima i vegetarijanski restoran su neka od mesta na kojima možete posmatrati pripremu hrane i uživati u njoj.  

Autorima prostora osnovni izazov je predstavljalo kreiranje veze između prizemlja i podzemnog nivoa i vođenje kupaca kroz prostor do različitih kategorija proizvoda i gastronomskih tačaka.  U tome su apsolutno uspeli –posetilac odavde izlazi inspirisan, edukovan za pripremu hrane, najverovatnije i sa upakovanom hranom za poneti sa nekog od punktova.  

 

Atmosferu luksuza Edeka Zurheide postiže ekskluzivnim rešenjima enterijera i opreme. Prvo što ćete primetiti je rasveta, koja prostoru daje utisak lakoće i lebdenja. Odeljenja sa rashladom i kuvanom hranom opremljena su osvetljenim ormanima za izlaganje, a pojedini delovi prodavnice predstavljaju autonomna remek dela rasvete. U zoni u kojoj se priprema hrana upotrebljeno je više od 2000 led svetiljki, dok je odeljenje sa smrznutim proizvodima rezultat timskog rada sa najnaprednijim partnerima i inovatorima.  

Prodavnicu Edeka Zurheide je sasvim opravdano nazvati prodajnim teatrom: od kupovine vrhunskih proizvoda, do posmatranja pripreme hrane, gurmanskih festivala i događaja sa gostujućim kuvarima – korisničko iskustvo ovde nije samo kupovina, već čista inspiracija.  

Tagovi:


Podeli