PAD BROJA ODLAZAKA U KUPOVINU: ŠTA DALJE?

Istraživanja kažu da je frekvencija odlazaka u kupovinu u Srbiji u padu u odnosu na prošlu godinu. Godišnji izveštaj GfK Shopper 360, rezultat istraživanja ponašanja potrošača prilikom kupovine na uzorku od 2000 srpskih domaćinstava navodi sledeće podatke: 

  • Tokom 2022. godine prosečan srpski kupac u prodavnicu je otišao 254 puta. 
  • U odnosu na prethodnu godinu, to je 3% manje odlazaka u kupovinu.. 
  • Prosečan mesečni broj odlazaka u prodavnicu u Srbiji je oko 21 

Šta to znači za maloprodajne lance? 

Znači, između ostalog, da prodavci gube 3% šanse da kupci vide njihove proizvode na akciji i druge specijalne promocije. 

Kako odgovoriti na ovaj izazov? 

Ako dobro poznajemo trendove industrije u kojoj poslujemo, bićemo u stanju da sagledavamo promene i njihove posledice.  

Ako u centar svakog projekta stavimo kupca, njegove potrebe i navike, poznavanje trendova postaje odlična početna točka, iz koje počinjemo da kreiramo rešenja.  

Šta su dileme? 

Mi u Inputu znamo da celokupno vaše poslovanje gravitira oko ovih pitanja. Kako da povećamo prodaju? Kako da pojednostavimo proces kupovine? Kako da moja ponuda bude atraktivna i da je kupci primete?  

Šta smo naučili? 

Na svom putu kroz prodavnicu, od ulaza do naplate na kasi, kupci očekuju da lako vide asortiman, ponude i promo artikle. Sa druge strane, prodavci se muče da svoje ponude prikažu na lako vidljivim, pristupačnim i atraktivnim pozicijama. 

Rešenja koja omogućavaju atraktivno izdvajanje i akcentovanje promotivne i akcijske ponude su jako važna.   

Imamo rešenje! 

Jedno od rešenja do koga smo došli je sto za izlaganje asortimana 3 x 3.

PROMO TABLE

https://input.rs/proizvod/sto-za-izlaganje-3x3  

Jednostavna transformacija i sistem montaže ovog stola omogućavanju niz rešenja za sjajno izlaganje vaših promo i akcijskih postavki.  

Povećajte šansu za kupovinu akcijskih artikala u uslovima pada broja poseta trgovinama, i oslonite se na naše znanje i iskustvo u funkcionalnom, atraktivnom i prilagodljivom izlaganju proizvoda! 

Tagovi:


Podeli