PRIVATE LABEL U SRBIJI: IZAZOVI, PRILIKE I REŠENJA

Kakav je odnos potrošača u Srbiji prema private label proizvodima? Šta su zapravo private label proizvodi? 

Private label proizvodi su robne marke koje pripadaju maloprodajnim lancima i prodaju se pod njihovim brendom. Generalna percepcija private label proizvoda jeste da su oni alternativa tradicionalnim brendovima, adekvatnog kvaliteta i niže cene.

GfK Srbija istraživanje Shopper 360, najrelevantnija studija tržišta i potrošača u Srbiji, donosi uvide o trendovima i udelu private label proizvoda u ukupnom prometu u Srbiji za 2022-23.

U Srbiji danas, gde tradicionalni brendovi i markirani proizvodi imaju jaku prisutnost na tržištu i lojalnost velikog dela potrošača, jasno se uočava uvećanje popularnosti private label proizvoda u ukupnom prometu ritejlera, kao i svesti o njihovom kvalitetu i prednostima. I dok bi se na prvi pogled moglo zaključiti da je prisustvo LIDL-a na domaćem tržištu najviše doprinelo unapređenju, Shopper 360 studija GfK navodi i da je pozitivan trend prisutan kod svih formata i retail lanaca. Takođe, sa edukacijom potrošača i unapređivanjem private label ponude, očekuje se dalja promena u odnosu prema private label proizvodima.

Opšta percepcija potrošača, prema Shopper 360 studiji, jeste da su private label proizvodi generalno lošije vidljivi i slabije pristupačni na pozicijama u okviru kategorije u kojoj se nalaze.

I, kuda dalje?

Jasno je dakle da razvojni put private label proizvoda ima još deonica i izazova, i da postoji prostor da se svest o private label proizvodima, njihovoj vidljivosti i izlaganju unapređuje.

Jedno od jednostavnih, funkcionalnih i visoko efikasnih načina je INPUT parazit polica

https://www.input.rs/proizvod/parazit-polica  

 

Iz svog sveobuhvatnog iskustva, rada sa brojnim maloprodajnim lancima i ekstenzivnim poznavanjem potreba maloprodaja, INPUT donosi rešenje koje će omogućiti da vaša  private label ponuda bude izložena na bočnoj strani čeone police u koju se smešta vaša privatna robna marka. Ova polica je sjajan način da u svom prostoru izdvojite najvažnije proizvode iz vašeg asortimana.  

Kontaktirajte nas   https://www.input.rs/kontakt za informacije, ideje, rešenja i savete koji će unaprediti prodaju vaših private label proizvoda i pogledajte ponudu opreme za vašu maloprodaju

https://www.input.rs/proizvodi-kategorije


Podeli